top of page
Ljubljana ortodont zobozdravnik implantati, Dental Design

Hitro in kvalitetno do novih zob

Lasten zobni laboratorij, kakovostni materiali, sodobne tehnike

              Naj bodo novi zobje zares vaši.

Nadomestitev manjkajočih zob v vaših ustih je bistvenega pomena za vaše           zdravje, počutje in samozavest. Ko postane žvečenje hrane spet užitek.

Estetske luske, mostički, inlayi, zobne prevleke, zobne proteze

  • Poslužujemo se najnovejših spoznaj, tehnik in materialov na področju izdelave zobnih nadomestkov.
  • Ob upošt karakteristik vašega obraza, karakteristik oblike zob in nasmeha bodo vaši novi zobje zares vaši.
  • Imamo lasten zobni laboratorij, kjer vam izdelamo zobne nadomestke hitro in kvalitetno. Še predvsem pomembno pa je, da je del naše ekipe vrhunski tehnik protetike izšolan na številnih tečajih v Nemčiji in Skandinavije, ki nas ob individualnem pristopu s svojimi umetninami vsakič preseneča.
Estetska luska

Luska ali „veneer“ je izredno tanka pečena keramika, s katero se popravi barva, oblika in lega zoba. V primerih ko je prisotna špranja (diastema) med zobmi, odkrušen, zabarvan ali zamaknjen sprednji zob, je luska najboljša rešitev. 

Inlay in Onlay

 

Inlej je po meri izdelana zalivka oz. plomba, narejena iz porcelana v zobnem laboratoriju. Takšno zalivko zobozdravnik kasneje trajno cementira v zob.

 

Ker je narejena iz porcelana je veliko bolj obstojna kot navadna plomba.

Z inlaji in onlaji nadgradimo zob takrat ko je manjkajoči del zoba prevelik, da bi lahko zob nadgradili z navadno plombo.

Mostiček

Če boste potrebovali mostiček, imate na voljo različne možnosti, ki se trenutno uporabljajo. Te vključujejo polno porcelanski mostiček, porcelanske mostičke na kovinskem ali cirkonijevem ogrodju.  Glede na vaš zobni status vam bo naša ekipa svetovala pri izbiri najboljše možnosti za zdravljenje, ki vam bo zagotovila najlepše in dolgotrajne rezultate.

 

Pri oskrbi zobne vrzeli z mostičkom, obrusimo sosednja zoba, ki bosta imela vlogo nosilcev. Na osnovi vašega odtisa zobni tehnik izdelala mostiček, katerega trajno cementiramo v usta.

 

 

 

Delna proteza ali vizil
Totalna proteza

Totalne proteze so narejene iz akrilata in z njimi nadomestimo vse zobe zobnega loka. Postopek zahteva pet obiskov preden je takšna proteza izdelana. 

 

Vizilna proteza je delno narejena iz kovine in nadomešča nekaj manjkajočih zob. Za vizil protezo morata v čeljusti ostati vsaj dva lastna zoba, ki bosta nosilna elementa in na katera se bo vizilna proteza pritrdila.

 

Proteze nadomeščajo manjkajoče zobe z dlesnijo okoli njih, ter s tem povrnejo vašim ustom in licem izgubljeno oporo.

bottom of page