top of page
Dental Design Botox

Botulinum toksin - Botox

 

Botox je v zadnjih dveh destletjih doprinesel največji napredek v sodobni estetski in splošni medicini, obenem pa je tudi najučinkovitejši in najpogostejši estetski tretma v svetu. Z njim hitro in povsem varno, brez kirurškega noža, odpravimo dinamične gube na obrazu in tudi zabrišemo statične spremembe na koži obraza. Učinkovito odpravlja gube na čelu, gube nastanele zaradi mrščenja obraza in manjše gube okrog oči. Z njiim lahko odpravimo gube na nosu, kot tudi dvignemo obrvi in kotičke ustnic. Uporaba botoxa je pogosta tudi za spuščanje ustnic pri pacientih, ki imajo preveč vidno zobno dlesen in pri tistih, ki imajo preveč izraženo muskulaturo za žvečenje.

 

Kako deluje?

Botulinum toksinom (botox) ni strup ampak naravni protein pridobljen iz bakterije clostridium botulinum, brez dolgotrajnih stranskih učinkov. S tanko iglo ga vbrizgamo v mišico, na njo pa deluje tako, da jo oslabi in zavre prenos živčnih impulzov. Pri tem prepreči njeno krčenje. S tem se gube zgladijo, manjše pa popolnoma izginejo. Deluje povsem lokalno, tako, da je strah, da bi z njim vplivali na katerikoli drugi del ali organ povsem odveč. Njegov učinek je začasen, običajno traja od 3-6 mesecev, odvisno od posameznika. Znano pa je, da z dolgotrajnejšo uporabo botoxa, dosežemo enak učinek z vedno nižjimi dozami.

Botox je primeren za odrasle med 18 in 65 letom. Zaradi svoje varne uporabe postaja vedno bolj priljubljen tako med ženkami kot tudi med moškimi.

V naši ordinaciji prisegamo na čim bolj naraven izgled in z aplikacijami baby botox dosegamo odlične rezultate brez pretiranega vpliva na obrazno mimiko.

 

Ali je tretma boleč?

Tretma traja vsega 10-15 min in je praktično neboleč. Bolečina se lahko blaži z protibolečinsko kremo, ki jo na mesta vboda nanesemo malo pred posegom. Ker pa so igle res zelo tanke za to ni potrebe. Nekateri pacienti primerjajo vbrizgavanje botoxa z tretmaji akupunkture ali s puljenjem obrvi.

 

Koliko časa je viden učinek botoxa?

Rezultati botoxa so vidni po 7 dneh, učinek pa bi moral trajati od 3 - 6 mesecev. Ob rednem ponavljanju tretmajev se jakost mišice slabi, učinek botoxa pa je zato boljši in trajnejši. Najnovejše raziskave so pokazale, da je pri pacientih, ki botox uporabljajo več let, gube možno popolnoma odstraniti.

 

Ali je varen?

Botox je organska naravna snov, ki je popolnoma varen za uporabo. Njegove pozitivne lastnosti uporabljajo v medicini že od začetka 70-ih, vključno z neurologijo in oftalmologijo. V estetski medicini pa se uporablja zadnjih 20 let.

V zadnjih 30 letih njegove uporabe v medicini še ni bila opažena niti ena resna alergijska reakcija, kar lahko zaključimo, da ne izzove dolgotrajnih stranskih učinkov. Vedeti je potrebno, da njegov učinek ni trajen, njegova uporaba pa je varna. Deluje lokalno na mestu vboda in se od tu ne širi po telesu.

V primeru, da se pacient po določenem času uporabe botoxa odloči, da to ne želi več, se bo njegova zunanjost povrnila v prvotno stanje.

 

Ali izgleda naravno?

Zadovoljni smo, ko slišimo, da so naši pacienti zadovoljni z novim izgledom. Večina jih pove, da njihova bližnja okolica (prijatelji, starši) nov izgled ne povežejo z nekim estetskim posegom, pač pa jih pohvalijo, da izgledajo sveže, zdravo, spočito. Ponosni smo, da lahko z uporabo nekirurških postopkov v estetiki, našim pacientom povrnemo naraven in mladosten videz.

 

Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo z uporabo omenjene terapije.

bottom of page